Van kinds af aan is Vincent Soekra (film/documentairemaker en producent van amusementsprojecten), gefascineerd door films. Aanvankelijk dacht hij dat hij bioloog zou worden, maar later bleek dat hij vooral geïntrigeerd was door de manier waarop een bloem in bloei wordt gefilmd. Maar dat was niet het enige waar hij zich mee bezig hield.

Vanaf zijn 9de jaar is Vincent actief in de media. Van tienerradio tot zijn eerste officiële baan als dagbladjournalist bij de Ware Tijd. Na 6 jaar werken als journalist kwam Vincent tot het besef dat zijn passie voor filmmaken groter was en ging hij studeren aan de Filmacademie in Nederland. Vincent heeft verschillende documentaires gemaakt waaronder over “Lieve Hugo”. Hij heeft ook jaren als editor en regisseur gewerkt voor vrijwel alle landelijke omroepen.

Als er iets is wat Vincent vervelend vindt, dan is het wel het negatieve beeld dat boven Surinaamse organisaties hangt. Daarom heeft hij het tot zijn missie gemaakt om in zijn producties en projecten altijd te zorgen voor een professionele uitstraling en een gezellige sfeer.

Zijn wens voor 1 juli (in 1863 werd officieel de trans-Atlantische slavernij afgeschaft, in Nederland en overzeese gebieden) is te zorgen dat het net als bevrijdingsdag een nationale herdenking en feestdag wordt. Vincent is dan ook erg tevreden dat het Keti Koti Festival, dat hij sinds 2009 jaarlijks co-produceert, een divers publiek van ruim 40.000 tot 50.000 mensen aantrekt.

Ook het Kwaku Summer Festival is geprofessionaliseerd. Wat begonnen is als een voetbaltoernooi is nu een feest voor eigen identiteit en culturele diversiteit dat internationaal op de kaart staat, mede dankzij de randprogrammering.

Als ik Vincent vraag hoe zijn wereld er over 10 jaar uitziet, heeft hij aanvankelijk nog geen idee. Wel weet hij dat het maken van een speelfilm nog wel op de wensenlijst staat.

Meer informatie over de projecten van Vincent Soekra kun je vinden op http://529mediaproductions.com/

Ben jij een ondernemer met een interessant verhaal? Mail naar mara@maramichelspr.com . Mara Michels is Personal Branding Coach & PR Consultant in het dagelijks leven, voor haar mediaproducties vraagt zij ondernemers wat hun missie is en hoe zij daar zijn gekomen.

4 Comments

 1. entrepreneur

  Another great post. This year I’m going to set personal business goals and stick to them. Thanks so much for the motivation Kim, and keep up the great posts.

 2. entrepreneur

  Great advice. Can’t wait to hit my business goals this year!

  • entrepreneur

   Always keep chipping away at those goals. It’s never too late to get your business in shape!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>