In mijn werk spreek ik dagelijks met veel mensen die duidelijk een missie hebben. Deze missie heeft meestal te maken met het verbeteren van leefomgevingen van anderen.

Het is best bijzonder hoe wij in ons eigen leven nog zoveel werk moeten leveren en tegelijkertijd massaal iets voor een ander willen betekenen.

Ik ben ervan overtuigd dat de mens is geschapen voor elkaar, om te verbinden, om samen te bouwen en om als collectief in liefde naast elkaar te leven.

Veel missies worden bewust of onbewust nageleefd naar aanleiding van persoonlijke ervaringen. Meestal minder leuke ervaringen die jou als persoon dusdanig motiveren om een bijdrage te leveren of om een situatie te veranderen. Dit kan op maatschappelijke niveau zijn maar ook privé.

Denk aan een vrouw die mishandeld is en nu alle vrouwen in de samenleving bewust wil maken van hun innerlijke kracht.

Of een jongen die in armoede is opgevoed en zichzelf als missie heeft gesteld een leven vol welvaart te creëren voor hem en zijn familie.

5 redenen waarom het belangrijk is om een missie te hebben.

  1. Een missie geeft je de kracht om op te staan en te zorgen dat je elke dag een bijdrage levert aan je ideale wereldbeeld.
  2. Een missie geeft je de kracht om voor jezelf doelen te formuleren die SMART zijn (specifiek, meetbaar, aantrekkelijk, realistisch en tijdsgebonden.)
  3. Een missie geeft leven aan je visie (je ideale wereldbeeld.)
  4. Een missie geeft je de kracht om door weer & wind heen te slaan. En door te zetten wanneer er tijden zijn die zwaar aanvoelen.  
  5. Een missie geeft je de creativiteit om na te denken om je persoonlijke doelen om te zetten in een businessmodel.

Het is belangrijk om een missie te hebben, omdat een missie het verschil maakt (voor jezelf en voor anderen.)

Wil jij weten wat jouw missie is en/of hoe jij deze missie moet professionaliseren. Mail naar mara@maramichelspr.com

3 Comments

  1. entrepreneur

    Great advice. This year i’m looking for results!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>