Zonder dat je het door hebt geef jij vaak weinig liefde aan jezelf. De criticus in jou, laat niet veel over van het beeld dat je van jezelf hebt. Dit kan leiden tot twee dingen: 1. je geeft iedereen credit voor van alles en nog wat, en jij houdt jezelf vooral heel klein. Of 2. Je hebt de behoefte om jezelf continue te bewijzen aan anderen, zodat iemand anders jou de credit kan geven, waar jij stiekem zo naar verlangt.

Ondertussen verdwijnt je glimlach en je enthousiasme. Conclusie je bent veel te hard voor jezelf.

Gelukkig is het nu de maand februari 2017, en is het tijd voor liefde. En om je hart te openen voor jezelf en voor anderen moet je lieve dingen doen.

Begin met elke keer als je voor de spiegel staat tegen jezelf te zeggen “Ik ben trots op je” of “wat zie ik er goed uit!”  Wanneer jij een positieve relatie met jezelf aangaat zul je zien dat jij je al veel beter voelt. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus geef jezelf voldoende aandacht! Want aandacht is energie.

In een relatie met een ander is het ook belangrijk dat er aandacht en intimiteit is. Een plek waar jullie je beide veilig voelen en waar jullie het gevoel hebben elkaar te kunnen vertrouwen.

Om dat samen te realiseren is het belangrijk dat je de ruimte neemt om naast jezelf ook de ander echt te leren kennen. Hoe gaaf is het om een team te zijn, in deze wereld vol grote boze wolven.

Het boek dat ik aanraad voor jullie beide voor valentijn is: “De 5 talen van de liefde.” In dit boek wordt je er bewust van dat wij allemaal onze eigen liefdestaal spreken. Veel conflicten ontstaan er omdat we niet dezelfde taal spreken, en wij geen besef hebben wat onze eigen taal is laat staan die van onze partner. (Tip. Doe alvast de onlinetest van “de 5 talen van de liefde.”) Zodra jullie dat beide van jullie zelf weten, dan kunnen jullie de taal van elkaar leren spreken. Zo spreekt de ene persoon de liefdestaal van positieve woorden, lichamelijke aanraking, geven van cadeaus, dienstbaar zijn en tijd en aandacht hebben voor elkaar.

Ik wens jou een super fijne maand toe, alleen en met je partner. Mocht het zijn dat je ondersteuning wil hebben in het opbouwen van een liefdevolle relatie met jezelf, waar jouw plaaggeesten geen rol meer spelen. Mail dan voor meer informatie naar mara@maramichelspr.com

Liefs, Mara Michels

 

2 Comments

  1. entrepreneur

    Thanks so much for this post; It’s really helpful to know how to succeed in business.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>