In het eerste deel van Mara’s Morning Motivation heeft Mara over het onderwerp ‘’Erken je waarde’’ Herken je eigenwaarde en besef zelf dat er al veel schoonheid in ons zelf zit.Vergelijk je waarde niet met die van een ander, probeer ook niet de ander na te doen, blijf in je eigen kracht staan en eer je eigen proces.

Wat ons ongelukkig maakt is dat teveel bezig zijn naar het zoeken van een bevestiging en erkenning van anderen. Als je vroeger als klein kind iets bereikte bijvoorbeeld dat je ging lopen, dan waren je ouder super enthousiast en die reactie maakte je als kind heel blij, maar wanneer wij ouder worden en het gejuich minder wordt kregen wij onbewust het idee dat wij minder gewaardeerd werden, en nog erger dat wij minder waar waren. En voor je het wist begonnen wij met een zoektocht naar waardering, niet wetende dat wij de enige zijn die onszelf zouden moeten waarderen.

Natuurlijk willen wij geaccepteerd worden door de buitenwereld, maar dat accepteren begint eerst bij ons zelf. Als jij jezelf niet eerst accepteert hoe wil je dat anderen dat gaan doen? Je bent perfect zoals je al bent. God heeft ons gemaakt met zijn eigen zelfbeeld, in zijn eigen perfectie. Wees daar dankbaar voor en begin jezelf te accepteren ook al kan dat af en toe moeilijk zijn.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>