In het eerste deel van Mara’s Morning Motivation heeft Mara het over onderwerp “Kijk in de spiegel en zeg ‘ik ben precies goed zoals ik ben’’ De show gaat over zelfacceptatie en zelfwaardering. Niet alleen voor wat je doet, maar ook gewoonweg voor wie je bent.

Zelfacceptatie en zelfwaardering begint door tegen jezelf te zeggen dat je goed bent zoals je bent en dat je precies bent waar je moet zijn in het leven. De reden dat ik dit deel is omdat velen van ons last hebben van een virus waar 99 % van de mensen hier op aarde ook last van hebben en dat is “Ik ben niet goed genoeg virus.” Door deze virus, vergelijken wij onszelf met anderen om ons heen of in de media en waarderen wij onze eigen visies, ideeën en vaardigheden lager.

In onze jeugd is ons verteld dat wij dingen niet goed deden, op school werd ons verteld wat we fout deden in plaats van wat wij goed deden, hierdoor hadden wij de ruimte niet om onszelf te zien als volledig, en zijn er onderdelen in ons die wij niet accepteren of zelfs voor schamen en het liefst verbergen voor anderen.

Het is belangrijk dat wij weer heel worden en alle kanten van onszelf omarmen en daar ook liefde aangeven. Ook de kanten waar jij jezelf tot nu voor hebt veroordeeld of kanten waar je een ander voor hebt veroordeeld.

Op het moment dat jij jezelf accepteert voor wie je bent en dankbaar bent voor alle stappen die je hebt gemaakt dan geef je jezelf de ruimte om te groeien. Wat heb je geleerd op het gebied van relaties, wat heb je geleerd op het gebied van financiën? Wat heb je geleerd op het gebied van je talenten, etc.

Vanaf dit punt kun je rustig verdere stappen maken in je persoonlijke ontwikkeling.

Het ultieme geluk houdt in dat jezelf gaat zien en accepteren voor wie je bent, en dat je gaat inzien dat je perfect bent zoals je bent.

 

Je moet het zo zien we zijn net als bomen een onderdeel van de natuur en elk wezen groeit op zijn eigen tempo en manier. Ergens zijn we allemaal uniek, en hoe meer we onze eigen zijn gaan waarderen, hoe meer we de schoonheid in onszelf zien en in anderen.

Herken jij jezelf in dit verhaal en heb jij behoefte om meer in je eigen kracht te staan om je doelen te bereiken maak dan een vrijblijvende afspraak met mij via mara@maramichelspr.com .

 

 

 

 

 

 

2 Comments

 1. josine

  Mooi geschreven en helemaal waar! Liefs Josine

  • maramichels

   Hoi Josine,

   Bedankt voor je reactie! Super! 🙂

   Groetjes, Mara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>