Soms kom je in het leven, nadat je verschillende stappen hebt gemaakt, op een bepaald niveau terecht. Het kan dan zijn dat je het gevoel krijgt dat je leven opeens stilstaat en je in cirkels loopt. Je beseft dan niet dat je op een punt bent gekomen dat het tijd is om te berusten met het werk dat je doet. Je bent in een fase waar je de kwaliteit van het leven gaat ervaren. Er is ruimte gekomen om een meester te worden in verschillende zaken en dat jij je doorzettingsvermogen ontwikkeld.

Haal het beste uit jezelf, zo haal je je doelen en word je een meester in je talenten. Sta stil in het leven en kijk naar de stappen die je tot nu toe al bereikt hebt.

Je hebt zes menselijk behoeftes:

  1. Zekerheid (Hun leven is helemaal ingericht om die behoefte in hun leven te interpreteren

  2. Onzekerheid ( mensen die zo vaak mogelijk variaties in het leven moeten hebben )

  3. Indruk/ impact

  4. Verbinden ( Relaties zijn meest belangrijk)

  5. Groei ( je zelf verbeter in het  levensproces)

  6. Liefde


Het is handig om voor jezelf uit te zoeken wat jouw menselijk behoeftes zijn want dan besef je waarom je bepaalde dingen in het leven doet. Bepaal voor jezelf wat jouw doelen in het leven zijn en welke stappen je moet maken. Doordat te zien kun je daadwerkelijk relaxen en handelingen vertragen. Het wordt je duidelijk dat elke kleine stap die je maakt al een onderdeel is van je proces, en dat je alle tijd hebt van het leven, niks komt voor je tijd.
Niet in de zin dat je daadwerkelijk niks uitvoert, maar om je rust te pakken door misschien te gaan wandelen in het park. Je mindset even op nul zetten. Het gaat letterlijk om te genieten van de kwaliteit van het leven.

 

Luister de hele show terug:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>