In het eerste deel van Mara’s Morning Motivation heeft Mara over het onderwerp “Vertrouw op het universum en laat los” Je merkt wel eens dat je moeite hebt met het loslaten van bepaalde dingen of situaties. Moeite met het loslaten van controle, want stel je voor dat je niet weet wat er gaat gebeuren hoe kan het dan goed komen? Vasthouden van ideaalbeelden, zorgen, oude gebeurtenissen en beperkende overtuigingen, maken het leven niet alleen zwaarder, maar het zorgt er ook voor dat je uit je flow gaat.

 

Overgeven of vertrouwen aan het universum wil zeggen dat jij er voor kiest om te weten dat jij precies goed bent zoals je bent, en dat het altijd goed komt. Vertrouwen in het universum geeft je de ruimte om open te staan voor mooie dingen, dingen die je niet hebt geplant maar wel ooit wellicht hebt gewenst. Open te staan voor hetgeen wat voor jou is bestemd en wellicht nog mooier is dan je hebt kunnen wensen.

 

Deze ruimte is alleen mogelijk als je open staat, overgeeft en vertrouwt op het Universum. Want dan ga je niet alleen met de flow mee, je wordt de flow.

 

De grootste uitdaging in mijn leven was het loslaten. Ik wilde controle over alles wat er in mijn leven speelde; business, liefde en vriendschap. Ik irriteerde me eraan als iets niet ging zoals ik het wou, ik kon dan heel lang met die irritaties lopen niet wetend dat ik mijn eigen flow in de weg zat. Door continu over die gedachten te piekeren werd het gevoel zo onnatuurlijk. Ik ben het gaan inzien dat het niet erg is als alles niet gaat zoals ik het wil. Ik ben meer en kan meer in het moment aanwezig zijn. Daardoor ben ik het gaan accepteren en nu als er iets fout gaat heb ik daar helemaal geen moeite meer mee.

 

Eigenlijk gaat het veel verder dan alleen het accepteren, want het gevoel van loslaten en vasthouden is niets meer dan een beeld, gedachte of atoom die bij wij vast willen houden en niet willen los willen laten.

 

Luister verder naar de show Mara’s Morning Motivation om te zien wat Vertrouwen op het universum en loslaten voor jou kan betekenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>