In het eerste deel van Mara’s Morning Motivation heeft Mara over het onderwerp “Wie ben ik als ik geen compromissen sluit?”  

Vaak als wij een compromis sluiten  is het vaak gebaseerd op onze angst voor bepaalde dingen.We besluiten iets te doen niet omdat we het  willen maar omdat we bang zijn dat we niet geaccepteerd worden of we zijn bang dat wij onze zekerheid verliezen. Oftewel we maken keuzes waar wij niet 100% achterstaan en daardoor ook niet 100% toegewijd zijn. Waardoor de consequenties als onaangenaam voelen en het resultaat middelmatig (vertaal middelmatig als 50%)

Zelf ervaar ik het voor mezelf als een soort van verraad. Ik ben namelijk niet loyaal aan mijzelf, aan mijn innerlijke stem en niet aan mijn intuïtie. Vooral op de momenten dat een keuze of een beslissing niet goed voelt maar ik toch, omdat:

  1. mijn ego niet wil aangeven dat ik het me niet kan permitteren (dus dat wil zeggen dat ik nog een beeld in stand wil houden voor anderen, en kennelijk een lager beeld heb van mezelf en ik wil het verbloemen, door ja te zeggen tegen de ander en nee tegen mezelf)
  2. ik een ander niet wil teleurstellen, met de hoop dat ze me accepteren (dus ook dit is mijn ego die een ander beeld naar voren wilt brengen)
  3.  ik bang ben dat als ik het niet doe, ik geen geld, nieuwe opdracht, werk, me huur, etc allerlei redenen verzin die mijn angst en behoefte aan zekerheid versterken

Wie is mijn authentieke ik?

Maar dan ga ik mezelf toch afvragen wie ik ben als ik 100% voor mezelf ga, als ik in elk moment oprecht en eerlijk ben naar mezelf. Hoe mijn leven zou gaan als ik de ruimte creëer voor mijn ware ik. En hoe mijn relaties zouden zijn als ik anderen mensen ook gun om kennis te maken met mijn authentieke ik.  De “ik” die geen concessies maakt, de “ik” die achter al haar keuzes staat.

Herken jij je in het bovenstaande verhaal dan deel ik graag een van mijn favoriete boeken met je “The gospel according to Jesus Christ” dit boek is het begin van jouw reis naar je authentieke zelf, een zelf waar onvoorwaardelijke liefde de status quo is.

Het moment dat jij daadwerkelijk meerdere compromissen sluit in je leven ga jezelf inzien dat jij een teleurstelling wordt voor anderen. Je kan niet meer voldoen aan het beeld waar jij toch nooit achter stond en staat. Achteraf voel je dat je daadwerkelijk niet jezelf was.

Ik probeer je te inspireren om steeds meer en meer 100 procent in je eigen energie te staan. Omdat te kunnen doen betekent dat jij naar je innerlijke gevoel moet luisteren en dan besef je dat je altijd de keuze hebt om voor jezelf te kiezen.

Luister elke dinsdag, woensdag en donderdagochtend van 07.00 tot 09.00 uur naar Mara’s Morning Motivation.

Liefs, Mara

Mara's Morning Motivation "Wie ben ik als ik geen compromissen sluit?"

Geplaatst door Mara Michels op maandag 29 mei 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>